Choco

Logo detalle da especie

Datos Básicos

Código Fao: CTC

Nome científico: Sepia officinalis

Nome comercial: Choco o jibia o sepia

Nome galego: Choco

Grupo biolóxico: Cefalópodos

Talla mínima: 8 cm

Normas comúns de comercialización

Tamaño: Si

  • 1 : 0,5 e máis (kg/ud)
  • 2 : de 0,3 a 0,5 (kg/ud)
  • 3 : de 0,1 a 0,3 (kg/ud)

Frescura: Si

  • Extra
    CheiroFresco, a algas mariñas
    CarneMoi firme; cor branca anacarada
    PelPigmentación viva, pel adherida á carne
    TentáculosResistentes ao arranque
  • A
    CheiroEscaso ou nulo
    CarneFirme; cor branco de cal
    PelPigmentación apagada; pel adherente á carne
    TentáculosResistentes ao arranque
  • B
    CheiroCheiro a tinta
    CarneLixeiramente branda; cor branco rosa ou lixeiramente amarelento
    PelPel decolorada; separase con bastante facilidade da carne
    TentáculosArrancanse con máis facilidade
Especie

CTC

Sepia officinalis

Descrición

Sepia officinalis (Linné, 1758). O corpo do choco é ancho e patelo, con expansións laterais en forma de aletas, e unha especie de triángulo sobre a cabeza. No seu interior ten unha cuncha longa e dura. Dotado de oito brazos e dous tentáculos, a súa cor varía dependendo do substrato onde habite.

Modo de pesca

Captúrase durante todo o ano con diversas artes: nasa para choco, trasmallo, miños e artes de arrastre, como o boliche ou chinchorro, francada, poteira, e o curioso sistema do femieiro: dende a embarcación lévase a rastro pola auga unha femia de choco. Cando os machos acoden ao reclamo, son pescados cravándolles unha espulla. É unha especie de extraordinario interese comercial.

Principais magnitudes

Evolución da primeira venda de pesca fresca da especie Choco en Galicia

Principais lonxas con vendas de pesca fresca de Choco en Galicia no 2024