Ameixa fina
Datos Básicos
Código Fao: CTG
Nome científico: Ruditapes decussatus
Nome comercial: Almeja fina
Nome galego: Ameixa fina
Grupo biolóxico: Bivalvos
Talla mínima: 40 mm
Normas comúns de comercialización
Tamaño: Non
Frescura: Non
CTG
Ruditapes decussatus
Descrición
Ruditapes decussatus (Linnaeus, 1758). A cuncha da ameixa fina posúe unhas liñas en forma de raios e outras concéntricas que forman os seus característicos cadradiños. Esta é a primeira diferenza coa babosa. A súa cor será distinta dependendo do substrato (area) onde se cría, variando entre branca e acastañada. Os seus sifóns son longos e están separados un doutro, en toda a súa lonxitude, e esta é outra boa característica para distinguila das demais ameixas.
Modo de pesca
Xeralmente as capturas fanse a pé firme con sacho,sachos, rañicas, angazos, forquillas ou outras artes autorizadas que sirvan para remover o substrato, ou ben localizando os buratos que deixan os seus sifóns na area. Moitas agrupacións de mariscadoras e mariscadores do noso litoral levan a cabo tarefas de semicultivo como preengorde de semente e posterior sementado en praias, conseguindo incrementar a produción dos bancos marisqueiros.
Principais magnitudes
Evolución da primeira venda de pesca fresca da especie Ameixa fina en Galicia
Principais lonxas con vendas de pesca fresca de Ameixa fina en Galicia no 2023